Efter att ha misslyckats med att kvala in till ATP Estoril, en ATP 250, får Richard Gasquet en ny chans som lucky loosern. I den andra omgången ställs han mot Dominic Thiem, som redan har en seger i huvudturneringen. Här är mitt speltips!

Det har gått så långt att den tidigare världssjuan, Richard Gasquet, 37 år ung, behöver kvala även till de minsta turneringar. Han är definitivt i slutet av sin karriär och har glansdagarna långt bakom sig. I kvalet tog han sig förbi Gastao Elias innan Lucas Pouille blev för svår. En ännu svårare match väntar mot 7 år yngre Thiem, som leder inbördesmöten med 3-2.

Den tidigare världstrean, Dominic Thiem, som fortfarande är rankad innanför topp 100, rivstartade i mötet mot Maximilian Marterer. Efter att ha tagit det första setet med 6-1 blev det en förlust i tiebreak. Men Thiem visade prov på mental styrka och bra spel när han gick segrandes ur duellen. På grus trivs han oerhört bra och bör fortsätta att imponera.

Ny seger för Thiem?

De tre senaste möten har Thiem vunnit över Gasquet, egentligen rätt så komfortabelt. Senast för nästan exakt ett år sedan, i Monte Carlo med 6-1, 6-4. Knappast en överraskning om siffrorna skrivs på ett liknande sätt, även denna gång. Spelbolag har Thiem som en rättvis favorit.

Mitt spel blir att Thiem täcker den låga handikapp linan på -2,5 games, till 1.95 i odds, hos Pinnacle .
This is the stats tab
This is the post tip