För första gången någonsin ställs Rinky Hijikata mot Laslo Djere, när spelarna drabbas samman i ATP Shanghai. Två spelare som gör bra säsongen på sina respektive fronter. Hijikata har tagit sig innanför topp 100 på rankningen medan Djere är på plats 37. Spelbolag har serben som en marginell favorit, men i min bok har han stora chanser att ta sig vidare. Därav mitt speltips.

Eftersom Hijikata har kvalat in i turneringen har han redan två matchen i benen. Något som inte ska underskattas - speciellt med tanke på att Gengel och Lock har slagits komfortabelt, i raka set. I båda matcherna tappade Hijikata totalt 5 games, vilket visar att han är i fin form. Men i första omgången ställs han mot en helt annat typ av motståndare.

Djere har imponerande resultat bakom sig, egentligen under en längre tid tillbaka. Han var till och med nära att slå ut självaste Novak Djokovic i US Open, där Djere tappade en 2-0 ledning i set mot landsmannen. I Valencia gick det bra för Djere när han representerade Serbien, med segrar över Albert Ramos-Vinolas och Soonwoo Kwon. Formen är fortsatt på topp.

Djere numret större?

Även om Hijikata har gjort en stark insats i kvalet är chanserna små att besegra en spelare av Djeres rang och kvalité. Hijikata väger lite för lätt i sådana sammanhang och borde ses som en större underdog än vad spelbolag antyder med sina odds.

Mitt spel blir att Djere vinner matchen över Hijikata, till 1.71 i odds, hos Pinnacle .
This is the stats tab
This is the post tip