Det skiljer hela tio år mellan ikonen Andy Murray, som har en stentuff uppgift framför sig i ATP Shanghai där formstarke Roman Safiullin står för motståndet. När spelarna möttes förra året vann Murray en jämn och lång kamp i Basel. Året innan gick Safiullin segrandes ur en duell i Rennes, som också gick till tre set. I min bok bör Safiullin vara en klar favorit, vilket också är anledningen till att han får mitt speltips i matchen.

Safiullin är rankad som bäst just nu, på plats 41 i världen. Mycket tack vare den makalösa insatsen i ATP Chengdu, där han lyckades ta sig förbi Nakashima, Evans, Thompson, Musetti innan Alexander Zverev blev för svår. Men Safiullin gjorde en match av finalen, som hade två tie-breaks och ett sista set där ryssen inte orkade hela vägen. Efter att ha fått vila i en vecka är Safiullin redo för nya triumfer.

Den gamle gode Murray har inga planer på att sluta med tennisen. Däremot håller inte hans kropp alltid med honom kring det beslutet. I Toronto fick han nyligen ge upp. I US Open orkade han inte mycket mot Grigor Dimitrov och sist blev Arslan Karatsven för svår i ATP Zhuhai. Murray tappade en ledning och hade knappt några krafter i slutet av kampen. Att ställas mot en spelare som är i fin form kommer bli tufft.

Ett öppet möte?

Spelbolag erbjuder nästan helt jämna vinnarodds i matchen. Märkligt med tanke på dagsformen hos Safiullin, som har gått från klarhet till klarhet och redan slagit stora namn på ATP-touren.

Mitt spel blir att Safiullin vinner matchen över Murray, till 1.79 i odds, hos Pinnacle .
This is the stats tab
This is the post tip