För mig är det svårt att förstå varför spelbolagen erbjuder jämna odds i mötet mellan Roman Safiullin och Daniel Evans, när spelarna drabbas samman i ATP Chengdu. Spelarna har tidigare mötts på Challenger nivån i Quimper, där Evans gick segrandes ur duellen. I mitt tycke ska britten ha en stor chans att upprepa bedriften och får därför mitt speltips i matchen.

Ryssen Safiullin har haft svårt att hålla i sin form efter en kvartsfinalplats i Wimbledon. Två raka förluster i Cincinnati och Winston-Salem följdes upp av en tidig förlust mot Tommy Paul i en jämn kamp i US Open. I Chengdu har han tagit sig förbi formlösa Nakashima genom en seger i raka set. Nu väntar en helt annan typ av motståndare.

Dels för att Evans är en topp 30 spelare, för närvarande rankad på plats 27 i världen. Nyligen tog han en titel i Washington på hard-court, där bra spelare som Tiafoe, Dimitrov och Griekspoor besegrades. I US Open blev Carlos Alcaraz för svår. Men därefter har han besegrat Arthur Fils och Alex de Minaur i Davis Cup för Storbritannien. Formen är på topp.

Evans klar favorit?

Även om Safiullin är varm i kläderna och har en seger i turneringen ska han inte ha en likvärdig chans till avancemang som Evans. På detta underlag stortrivs Evans och ska därför också ses som en större kandidat till att ta sig vidare i turneringen.

Mitt spel blir att Evans vinner matchen, till 1.91 i odds, hos bet365 .
This is the stats tab
This is the post tip