Trots att ryssen Roman Safiullin har gjort en lysande turnering hittills i ATP Chengdu har jag svårt att förstå varför spelbolagen erbjuder jämna odds i semifinalen mot Lorenzo Musetti. Italienaren, rankad 18 i världen, är i min bok en topp 10 spelare, i alla fall när formen är på plats. Något som har varit fallet och som gör att mitt speltips landar på honom.

Det har varit mycket stolpe in för Safiullin, som har tagit sig förbi formlösa Nakashima och Evans, båda utan att tappa något sätt. I kvartsfinalen blev det en jämn kamp i det första setet, som Safiullin vann över Thompson, innan amerikanen gav upp matchen. Marginalerna har helt varit på Safiullins sida - som kommer testas hårt mot Musetti.

För Musetti har börjat närma sig sin fina form igen. Efter ett par bleka insatser i tidigare turneringar har han rest sig och spelat allt bättre. Insatsen mot Sekulic var tveksam inledningsvis, innan Musetti blev brutal i det avgörande setet och vann med 6 - 0. Därefter har han besegrat Rinderknech, som inte hade tappat något set, i två raka 6-3 set.

Musetti numret större?

Detta ska inte på något sätt vara ett öppet möte, även om Safiullin har imponerat. Att ta sig till semifinalen är en stor bedrift. Men att ställas mot en världsstjärna som Musetti ger honom inte en lika stor chans till avancemang.

Med denna form kan Musetti mycket väl gå hela vägen och även besegra Zverev eller Dimitrov i en final.

Oavsett, mitt spel blir att Musetti vinner matchen över Safiullin, till 1.91 i odds, hos bet365 .
This is the stats tab
This is the post tip