Nu är det ny vecka med helt nya förutsättningar. Vissa spelar gick all-in i Montreal, andra tog det uppenbarligen lugnt, men de allra flesta har i grunden samma mål - US-Open.

Min övertygelse är att Milos Raonic inte kommer att gå 100% i första omgången. Han har problem med sin högra arm och trots att han tog sig till final i Montreal spelade han inte helt bra.

Raonic har spelar långt under sin normala nivå en längre tid nu och det kändes ibland som att han vann sina matcher i Montreal på kontgjord andning.

Han var nära att åka ut redan i första omgången mot Chardy, men lyckades vinna 7-5 i avgörande set. Del Potro hade inför kvartsfinalen spelat 9 matcher på 11 dagar och det klarar inte den där gängliga kroppen av. Märktes tydligt att han var ofräsch.

Pospisil är en spelare som Raonic ska slå - det gjorde han också, men det krävdes ett tiebreak i tredje set i en match där Milos bara vann 48% av poängen.

I finalen var det inget snack. Rafael Nadal körde över Raonic med 6-2,6-2 och det var längesen kanadensaren blev så förödmjukad.
Allt sammantaget - Milos hade mycket tur i Montreal och lyckades vinna många av matcherna tack vare en sjuk hemmapublik som nästan höll argentinsk DC-klass. Nu ska han packa väskorna och flyga till USA, Cincinnati och helt plötsligt är den han som möter en hemmaspelare. Helt plötsligt är det HAN som är småskadad och sliten. Detta bäddar naturligtvis för Jack Sock.

Amerikanen är en hardcourt-specialist och slog faktiskt ut Milos Raonic i Memphis, på ett inomhusunderlag som kanadensaren egentligen inte ska kunna förlora på.

Amerikanen har spelat mot samtliga storservar 2013.

Förlust Indian Wells mot Karlovic 3-6, 7-6 6-2

Förlust Houstan mot Isner 7-5, 6-7, 7-6

Vinst Raonic Memphis 6-3, 5-7, 7-5

Jack Sock har alltså tagit set mot samtliga storservar - alla matcher spelades 2013. Nu har Jack Sock ingen praktform. Han förlorade mot Matosevic i kvalet till Montreal (visserligen tog sig Matosevic till kvartsfinal)
Men det känns spontant som att Jack Sock gör solida insatser och då ska han plocka set mot Raonic. Åtminstone till dubbla degen.

This is the stats tab
This is the post tip