Torsdagens sista match på Suzanne-Lenglen banan i Franska Öppna spelas mellan det ständiga hemmahoppet Richard Gasquet och Victor Estrella från Dominikanska Republiken. Givetvis är den 24:a rankade fransmannen en stor favorit i matchen. Dock så har marknaden endast fokuserat på att Gasquet har 1.13 i vinnarodds och lagt en alldeles för hög lina därefter. Det verkar som att ingen betraktelse har gjorts förutom vinnaroddset och då finner jag det intressant att kika närmare på ett handikapp spel i Estrellas favör.

Båda spelare tog sig vidare från första omgången, där Gasquet hade en enkel resa, trots att han förlorade ett set mot De Greef medan Estrella stod för en fantastisk återhämtning mot Gabashvili. Estrella log under med 0-2 i set men vände och vann med 3-2. De har mötts en gång på hard court i kvartsfinalen i Bogota år 2014 där Estrella vann i två raka set. Detta möte blir betydligt svårare för Estrella men nog har han en god chans för att kriga till sig massa games ändå.

Även om Gasquet vann relativt komfortabelt mot belgaren De Greef så fanns det några frågor kring spelet. Han tappade ändå ett set i en match som han borde ha vunnit i tre raka set. En av faktorerna var just att Gasquet inte fick så mycket gratis på hans förstaserve som han endast fick in 52 % på. Han var betydligt vassare på att bryta, men det har å andra sidan också med De Greef att göra, som är en bit utanför topp 100 rankningen. I och med att Gasquet inte riktigt är i gång med sin första serve, samt att han rörde sig lite småsegt på banan också, för övrigt (förmodligen de ständigt fysiska bekymren som spökar som vanligt) så ska det till mycket för att han bara ska komma ut och krossa Estrella.

Det var inte många som trodde att Estrella skulle komma tillbaka efter de första två set mot Gabashvili. Det var inte fallet att Gabashvili utklassade honom på något set. Första setet gick till tie-break där Gabashvili vann med 11-9. I andra setet var Estrella lite nere men därefter vände det hela i tredje set tie-break, som gick till Estrella. Efter det spelade han bara bättre och bättre. Den formen kommer han att ta med sig in i detta tuffa möte mot Gasquet. Jag gillar Estrella för att han krigar om varje poäng, oavsett vad det står i matchen. Det respekterar jag högt. Detta är till en stor fördel när marknaden bara slänger ut en handikapp-lina, som är helt baserad på vinnaroddset.

I och med att linan +8 på Estrella inte alls är rätt i mitt tycke (borde vara snarare på 6,5) så kan jag inte motstå att lägga ett spel på krigaren till 1.86 i odds hos Nordicbet .

(Om Gasquet vinner med exakt 8 games så är det pengarna tillbaka som gäller)

This is the stats tab
This is the post tip