I andra omgången av Wimbledon har jag hittat ett helöppet möte mellan ryssen Andrey Rublev och spanjoren Albert Ramos. Hur jag än vrider och vänder på det så finner jag ingen favorit i denna match, vilket resulterar i att marknaden ska vara 50-50. Då marknaden dock har valt Ramos som en klar favorit blir det per automatik intressant att kika närmare på ett spel på att Rublev avancerar vidare.

För ett antal dagar sedan möttes dessa två spelare i Halle, på gräs, där det blev en stentuff match och där Rublev gick segrande ur mötet med 6-7, 7-5, 6-4. Denna gång talar siffrorna sitt tydliga språk då det länge var oklart vem som skulle vinna matchen. Båda spelarna har tagit sig vidare till den andra omgången, med olika förutsättningar, men båda har dock varit lika stabila i sina matcher.

Rublev fick sig en rejäl långkörare på tre och en halv timme då han behövde fem set för att slå ut italienaren Travaglia med 6-7, 6-3, 7-5, 1-6, 7-5. Jag ser bara fördelar här då Rublev, 19 år gammal, behöver mer vana med långa matcher och framförallt, att gå segrande ur dessa oftast svåra men ack så viktiga första omgångarna. En sådan seger kommer att lyfta Rublev, som har haft tillräckligt många dagars vila sedan utgången i kvartsfinalen i Halle. Till detta möte kommer han motiverad och redo för att återigen kriga om att besegra Ramos.

I första matchen mot australiensaren Thompson klarade Ramos att vinna i tre raka set. Ramos tog vara på tre av fyra breakbollar och vann med siffrorna 4-6, 4-6, 6-7. Han blev bruten en gång i matchen. Detta är Ramos första vinst på gräs i år. I mitt tycke, eftersom Ramos är en mycket mer utpräglad grässpecialist än någon gräskund, är detta lite till hans nackdel, då han hade behövt mer rutin och matcher på gräs för att kunna ta sig långt i turneringen som 22 rankade på touren. I stället riskerar han återigen en tidig utgång då han på nytt ska möta en stor talang, som han har förlorat mot redan och som bara blir bättre för varje match.

För mig är varken Rublev eller Ramos någon favorit i matchen. Då det är en slantsingling vem som vinner detta stentuffa mötet kan jag inte motstå att lägga ett spel på hela 2.32 i odds på att det blir Rublev som vinner. Spelet lägger jag hos Unibet .

This is the stats tab
This is the post tip