Casper Ruud ska ses med största respekt på grus nu för tiden. Han har en underskattad serve och bra follow up-slag. Samtidigt ska man ha klart för sig att Federer inte är som bäst på grus, även om han kör över mediokert motstånd.

Sonego i första omgången hängde med relativt bra spelmässigt men var på tok för nervös. Det var som att kasta in Kebba Cesay i en Champions League-final. Det går liksom inte. Otte gjorde en liknande insats och täckte sin handikapplina utan vidare.

Nu dags för Casper Ruud som gjort två oerhört bra insatser i RG. Man ska också ha klart för sig att Ruud slog Paire (tourens formstarkaste spelare) i Madrid och har efter det tagit ner Kyrgios och nu senast Berrettini. En final i Houston i all ära, men jag skulle säga att han är all time high rent formmässigt just nu.

Det kommer bli en jävla massa in-side-out forehands i den här matchen. Båda gör allt vad de kan för att springa runt sin backhand och samtidigt kommer båda gör allt för att få fast den andra i backhandhörnet.

Federer har så klart en fördel i sin serve och forehand som är bättre än Ruuds... men i och med det här spelet har Ruud en fördel av 7.5 games och då vinner norrmannen. Finns till 1,74 hos Unibet .

This is the stats tab
This is the post tip