I min bok spelas det en väldigt jämn batalj mellan det stora hemmahoppet Sebastian Korda och Hubert Hurkacz, i tredje omgången av ATP Masters i Miami. Främst då polacken är långt ifrån toppslag. Båda herrarna har fått spendera cirka två timmar på banan under turneringen och kommer att vara svåra att skilja åt. Här är mitt speltips i mötet.

Även om Korda bara är 23 år så har han haft en karriär med en hel del skador och avbräck. Efter att ha gett upp matchen i Dubai mot Andrey Rublev har amerikanen studsat tillbaka och gjort riktigt bra insatser i Indian Wells. Där besegrades Roman Safiullin i raka set innan finalisten Daniil Medvedev blev för svår - men det blev tre set. Likaså i Miami där Korda vände ett setunderläge mot Roberto Bautista Agut och vann de övriga två rätt så komfortabelt.

Världsnian Hurkacz har redan noterats för 7 förluster, lika många som Korda, denna säsong. Då har dessa nederlag långt ifrån varit mot spelare som är bättre rankade. Mot Ugo Humbert har det blivit två förluster nyligen. De övriga har noterats mot Tallon Griekspoor och senast Gael Monfils där Hurkacz blev nollan i det första setet. Helt otroligt med tanke på vilken serven Hurkacz har som vapen. Mot Alexander Shevchenko blev det en två timmars fight i segern i Miami.

50-50 möte?

Trots att Hurkacz har 3-1 i inbördesmöten mot Korda så har det varit stentuffa kamper mellan spelarna. Denna gång utspelas kampen på Kordas mark, med ett starkt stöd av publiken. Eftersom amerikanen visade prov på stark mental styrka och börjar närma sig sin toppform, medan Hurkacz blandar och ger, ser jag på denna drabbning som vidöppen.

Därmed finns det ett stort värde att hämta på att Korda går segrandes ur duellen.

Mitt spel blir att Korda vinner matchen, till 2.56 i odds, hos Pinnacle .
This is the stats tab
This is the post tip