Den helt oförutsägbare men också formlöse Roman Safiullin väntas få en tuff inledning i ATP Barcelona när han ställs mot Roberto Bautista-Agut. Spelarna har mötts endast en gång tidigare, förra året i Wimbledon, där Safiullin gick segrandes ur duellen sent i det femte setet. Sedan dess har ryssens form dippat totalt - något hemmaspelaren borde kunna ta vara på. Här är mitt speltips i den första omgången.

Nej, Safiullin håller inte alls samma nivå som förra säsongen. Inte ens i närheten. Hittills har det blivit sex segrar och nio nederlag. Sist mot världsettan Novak Djokovic, där ingenting stämde för Safiullin. Förlustsiffrorna skrevs till klara 1-6, 2-6, där antalet unforced error var skyhöga. Mot en bollsnål spelare som Bautista-Agut, som förvisso är 10 år äldre, är det svårt att se hur Safiullin ska navigera sig till segern.

Tar Bautista-Agut vara på wild-carden?

Det har blivit en hel del matcher och turnering för Bautista-Agut, som har 11 segrar och 10 förluster. Även om han är en all-around spelare som är lika skicklig på alla underlag har han inlett piggt på grus. I Masters i Monte Carlo tog han sig förbi Dominic Thiem och Lorenzo Sonego i kvalet. Därefter slogs Facundo Diaz Acosta ut innan Hubert Hurkacz blev för svår. Men det var knappast tal om någon parkpromenad, då Bautista-Agut bjöd på hårt motstånd.

Spelbolag har Bautista-Agut som en liten favorit till seger. Med tanke på den svaga formen hos motståndare ska det mycket till för att publiken och arrangörerna som har gett ett frikort till Bautista-Agut ska bli besvikna.

Mitt spel blir att Bautista-Agut täcker den låga handikapp linan på -2,5 games, till 1.93 i odds, hos Pinnacle .
This is the stats tab
This is the post tip