I den andra omgången av Wimbledon får Diego Schwartzman möta Jiri Vesely. Marknaden öppnade med Schwartzman som en favorit och har sedan dess gått ner oddsmässigt på Vesely - något jag är helt enig om då Vesely är en bättre grässpelare som dessutom har kommit igång ordentligt på gräset, till skillnad från Schwartzman. Då några bolag fortfarande håller sina grundodds är det ett stort värde att spela på en rak Vesely seger.

Schwartzman har haft ett fantastiskt år, där han har åkt ut turneringar mot stora spelare som Rafael Nadal. Han har till och med en turneringsseger i Rio de Janeiro men nu är det ett helt annat underlag som gäller, nämligen gräs. Där har Schwartzman förlorat i den första omgången av ATP Eastbourne mot Lacko Lukas med 1-2 i set. Det såg inte direkt något vidare ut i denna match och Schwartzman rörde sig långt ifrån vad vi är vana vid på exempelvis grus. I den första omgången av Wimbledon fick han möta Mirza Basic, men den sistnämnde var långt ifrån formen och blev överkörd med 3-0. Detta blir inte fallet när Schwartzman ställs mot en betydligt tuffare grässpelare som han dessutom har förlorat mot på grus.

År 2015 spelade Schwartzman mot Vesely i ATP Bucharest där slutsiffrorna skrevs till 3:6, 6:7. Båda spelarna var rankade runt en femtionde plats då. Vesely har inte haft samma framgång som Schwartzman sedan dess men det är en annan historia. Inför Wimbledon spelade Vesely i ATP Antalya där han slog Thompson, Verdasco och Basilashvili med 2-0 innan han förlorade mot formspelaren Dzumhur, i en tuff match, med 0-2. I Wimbledon har Vesely besegrat Florian Mayer med 7:6, 6:4, 4:6, 6:1 där Mayer är en skicklig grässpelare som inte kom någonstans i matchen efter det första setet. Där visade Vesely en stark mental styrka och varför han kan bli farlig i denna turnering.

I mitt tycke verkar det som att marknaden har förlitat sig mycket på Schwartzmans succéår och rankningen, men inte alls tagit hänsyn till turneringen, där han förra året åkte ut mot Grigor Dimitrov direkt med 0-3. Jag är övertygad om att Schwartzmans resa blir kort även detta år i Wimbledon och att han slås ut mot Vesely nu så jag finner ett stort värde i över dubbla pengar och lägger ett spel till 2.06 i odds hos LeoVegas .

This is the stats tab
This is the post tip