Här vill jag väldigt gärna se Shapovalov bekänna färg. Han säger att han äntligen hittat grusspelet, men förutsättningarna i Madrid är helt olika förutsättningarna i Rom. Det går mycket Snabbare i Madrid där bollen flyger snabbt genom luften och turneringen spelas nästan som hardcourt. Raka motsatsen mot Rom då med andra ord.

Jag tror att flera saker kommer göra att han torskar den här matchen. Dels så är en reaktion inte omöjligt efter att ha slagit en rad duktiga spelare i Madrid. Han kommer från en snabb till en långsam turnering och hans spel är inte anpassat för långsamt grus. Han är inte tillräckligt stark i den monotoma bollandet.

Där är Berdych normalt kung. Han bombar på med tunga baslinjeslag med hög säkerhet. Så länge inte Berdych kommer ut här helt oduglig så kommer han vinna. Men det är just det, var står Berdych nu? Gjort en dålig säsong så här långt och har varit en enorm besvikelse på gruset med två raka torsk.

Det här ska dock passa honom bra så jag är villig att tro att han knytit båda skosnörerna och vinner den här matchen. Han ska vara den bästa spelaren och vara den bätter grusspelaren. Det är egentligen bara formen som talar emot honom.

Bethard erbjuder 1,77 och det är värt att prova.

This is the stats tab
This is the post tip