Spelbolag har Denis Shapovalov som en liten favorit till att vinna matchen mot Marton Fucsovics, när spelarna drabbas samman i ATP Stuttgart. I min bok är Shapovalov den klart bättre spelaren, speciellt när det kommer till de snabba underlagen. Fucsovics har kvalat in i turneringen men riskerar att åka ut i den första omgången. Vilket gör att mitt speltips går emot honom.

Shapovalov har haft ett helt okej år. Till och med på grus, där Carlos Alcaraz blev för svår i Franska Öppna. Oftast har Shapovalov blivit utslagen av topp 10 spelare, relativt tidigt i turneringar. Det som jag har imponerats är att psyket har blivit starkare, då han har stått för ett par fina vändningar.

Fucsovics har inte direkt några goda meriter från gräs. Annat än att han har lyckats slå ut Wessels och Celikbilek i kvalet, båda i raka set. Annat hade varit konstigt med tanke på att han var enorm favorit i båda möten. I Roland Garros slogs han av blivande turneringsmästare Novak Djokovic. Men det har blivit ett par tidiga exit för Fucsovics.

Ny förstaomgångsförlust för Fucsovics?

För Fucsovics väntar en helt annan typ av uppgift, i jämförelse med kvalet. Shapovalov är oerhört svår att bryta, med en tung serve och forehand. I min bok borde Shapovalov klara av att vinna mötet två gånger på tre försök. Så allt över 1,50 i odds är av värde.

Mitt spel blir att Shapovalov vinner matchen, till 1.70 i odds, hos Pinnacle .
This is the stats tab
This is the post tip