Alltså, för mig är Elias Ymer en väldigt mycket bättre spelare än Artem Smirnov och även om ett snabbt inomhusunderlag inte gynnar Ymer så är han trots det förmodligen runt 150 på världsrankingen på det underlaget. Han spelar väldigt jämnt mot spelarna i det rankingspannet på ihard.

Han brukar spela bra i Davis Cup också, Elias, och det här lär bli lite av en måstematch för honom. Kanske inte något positivt då han tycks ha vissa problem med press och nervositet – det förutsätter dock att lillebror Mikael förlorar sin öppningsmatch vilket känns rätt troligt.

Han ställs alltså mot Artem Smirnov som aldrig vunnit en match på challengernivå sedan sommaren 2015. Man får gå tillbaka 4-5 år i tiden för att hitta en period där han dominerade på futuretouren. Utöver det, nej, hans nivå kan omöjligt vara mycket högre än 500 vilket motsvarar hans ranking i dagsläget. Höjer sig säkert ett snäpp men det skulle vara en oerhörd flopp om Ymer tappar mer än ett set mot den här killen.

För man ska veta, även om Ymer är en grusspelare så har Smirnov väldigt få – om ens några – framgångar på inomhusbanor.

Det är ofta lite vanskligt att spela på Elias i pressade situationer men jag tycker att hans prestationer så här långt in på 2018 varit godkända och han har tagit ett par kliv i rätt riktigt med Söderling vid sidan.

Tror som sagt att han max tappar ett set (Ymer -1,5 set) som finns till 1,71 hos LeoVegas .

This is the stats tab
This is the post tip