Sonego blir långt ifrån någon lek för Federer. Vi snackar alltså om en spelare som under den här grussäsongen tagit sig till kvartsfinal i både Casablanca och Monte Carlo. Det är en bedrift som jag inte är helt övertygad att Federer hade mäktat med i år. För man ska veta att Federer inte spelat grus på ett par år och att han fått problem i alla sina grusmatcher i år med något enstaka undantag.

Att han gav upp kvartsfinalen i Rom mot Tsitsipas är kanske inte något undergångsbesked men samtidigt är det knappast något styrkebesked heller. En försiktighetsåtgärd skulle jag tro.

Sonego har ett ruskigt vapen i sin serve, kanske inte fullt lika bra som Federers men inte långt därifrån. Och som alltid på grus så blir Federer lite avslöjad när motståndarna spelar höga bollar på hans backhand. Dessutom, om Federer ska ha någon chans att gå djupt i den här turneringen så är det megaviktigt att han sparar på krafterna. Det gör att jag tror att han vinner kontrollerat men med tighta setsiffror. Tre eller fyra set.

Egentligen är alla spel som gynnar Sonego bra till de här oddsen. Men jag väljer att ta 1,96 på +6,5 games till Sonego.

This is the stats tab
This is the post tip