Litar inte på att Joao Souza städar undan Whittington i US Open-kvalet. Brassen har fokuserat stenhårt på gruset i år, nästan mer än vad han brukar och har alltså inte spelat hardcourt sedan april någon gång. Kan tänka mig att han håller nivå runt 150-200 på hardcourt, kanske sämre än så.

Souza har två vinster på challengertouren i ryggen, på grus, och ni vet ju vilken enorm omställning det är att gå från ett halvårs grindande på grus till att spela US Open-kval. Dessutom har han bara vunnit en match tidigare i US Open-kvalet och då har han haft rätt fina resultat i ryggen innan.

Har tradat Whittington ett par gånger på futuretouren och nu tycks han blommat ut. Gjort rent hur på futurenivå i år och tagit sig till final, semi och kvart på sina tre senaste challengerturneringar. Spelar ungefär som alla andra hardcourtspecialister. Tung serve och bra follow-up-forehand men en högst begränsad backhand. Men som sagt, har höjt sig enormt i år och ju fortfarande ung.

Tror att det skiljer mycket lite mellan dem på hardcourt och just därför känns 2,40 hos Bwin som ett riktigt bra spel, särskilt med tanke på Souzas hårda spelschema.

This is the stats tab
This is the post tip