Semifinal nummer två i WTA Montreal där amerikanskan Sloane Stephens, rankad trea i världen möter Elina Svitolina från Ukraina, som är rankad femma i världen. Marknaden har Svitolina som en liten oddsfavorit medan jag tycker att Stephens ska vara det - inte för att hon är rankad högre och är en bättre tennisspelare, utan för att Stephens har hittills spelat bäst i turneringen. När det erbjuds lite över dubbla pengar på att Stephens ska ta sig till finalen finner jag ett stort värde oddsmässigt.

Utan att ha tappat ett set har Stephens gått från klarhet till klarhet och imponerat stort från start, egentligen. Rakt igenom turneringen har hon hittat serven, returnerat riktigt bra, försvarat sig väl och skapat sig massvis av chanser att bryta motståndarnas serve game - vilket hon också har lyckats med riktigt bra. Stephens har höjt första serve procenten där hon i de två sista matcherna fick in 75 % av sina servar. Detta är definitivt en av anledningar till att hon endast har blivit bruten fyra gånger i turneringen och själv brutit motståndarna sexton gånger under dessa segrar:

Anastasija Sevastova 6-2 6-2
Carla Suarez Navarro 6-2 7-5
Francoise Abanda 6-0 6-2

Det är ett imponerande facit från turneringen när Stephens nu ska spela för tredje gången mot Svitolina. Det står 1-1 inbördes där Svitolina vann på grus med 6-4 6-4 i Charleston medan Stephens vann med 7-5 6-4 under Australian Open, på hardcourt. Det tredje mötet spelas också på hardcourt, där Stephens har haft större framgångar.

Svitolinas väg till semifinalen har inte varit lika enkel att ta sig till. Redan i den första matchen höll det på att bli trubbel men Mihaela Buzarnescu från Rumänien blev tvungen att ge upp matchen i det tredje setet. I nästa match mot Johanna Konta från Storbritannien fick Svitolina in lite mer än hälften av sina första servar, vilket gjorde henne sårbar och även om Konta tog vara på två serve genombrott så var inte Konta bra nog i matchen. I kvartsfinalen mot Elise Mertens från Belgien steppade Svitolina upp lite med serven men var lika ineffektiv på sina egna breakbollar som i matchen innan. På fyra breakbollar lyckades Meritens bryta tre gånger.

Svitolinas försvar och oförmåga att rädda breakbollar i turneringen talar inte direkt för någon trygghet när hon ställs inför Stephens som har varit sjukt bra på att bryta motståndarnas serve game, gång på gång. Jag kan ärligt talat inte se varför Svitolina ska vara någon favorit alls i matchen, då Stephens är bättre på hardcourt och har spelat bättre i turneringen. Därmed lägger jag ett spel på en rak Stephens seger till 2.10 i odds hos FastBet eller Bethard .

This is the stats tab
This is the post tip