Final i Guangzhou Challengern där Terence Atmane ställs mot Marc Polmans. Spelbolag öppnade med nästan jämna vinnarodds och har därefter sjunkit på Atmane. Inte så konstigt då fransmannen har spelat bäst av alla i turneringen. Något som gör att han också får mitt förtroende i form av ett speltips.

Terence Atmane är i toppslag och inne i sin bästa rankning någonsin - på plats 173 i världen. När veckan är över kommer han att ta stora kliv. Med en Challenger seger bakom sig i Zhangjiagang har han imponerat stort i Guangzhou. På vägen till finalen har han tagit sig förbi Giustino, där setsiffrorna skrevs till 2-1 innan det blev raka set mot Ayeni. Tuffast möjliga uppgiften mot förstaseedade O'Connell klarade han av galant och vann i raka set. I semin slogs hemmahoppet Yunchaokete Bu komfortabelt.

Marc Polmans har motsvarat förväntningar som andraseedade i turneringen. Han har ännu inte tappat något set. Lottningen har också varit något gynnsamt. Weber, Sinclair och Tu har slagits rättvist. I semin mötte Polmans en trött Donskoy, som hade varit borta ett tag från tennisen. Året har i övrigt varit sådär, med en ITF-titel men också med många tidiga exit - mot betydligt sämre rankade spelare.

Atmane lyfter pokalen?

I semin tipsade jag om Atmane mot Bu och har honom som en klar favorit även denna gång. Anledningen stavas dagsformen, då han har visat prov på ett spel som skulle hålla på en ATP-nivå. I min bok borde inte Atmane vara en knapp utan en solklar favorit till seger.

Mitt spel blir att Atmane täcker den låga handikapp linan på -2,5 games, till 1.80 i odds, hos bet365.
This is the stats tab
This is the post tip