För nionde gången på ATP-touren ställs Taylor Fritz mot Andrey Rublev - denna gång i ATP Masters i Madrid. Fritz har 5-3 i inbördesmöten, men det är Rublev som har vunnit spelarnas enda möte på grus. Här är mitt speltips i semifinalen.

Amerikanen Fritz har överträffat alla förväntningar, med tanke på att han knappast har det röda underlaget som sin favorit. Genom sin karriär har han haft svårt på grus och inte heller ställt upp i så många grusturneringar. Men det är ändring på det, efter en finalplats i München och stora framgångar i Madrid. Att slå Darderi, Baez och Hurkacz i raka set skämtar man inte bort. Något tuffare blev det mot Cerundolo, men Fritz navigerade sig fram till en seger i tredje set.

Lika oväntat var det att Rublev, med fyra raka förluster inför denna turnering, skulle göra så bra ifrån sig. Även han hade tre raka segrar utan någon setförlust, mot Bagnis, Davidovich Fokina och Griekspoor, innan mötet mot publikfavoriten Alcaraz. Efter att ha tappat det första setet behöll Rublev lugnet och växlade upp - speciellt med sina servar som höll världsklass. Därmed kunde världstrean besegras, efter ett mycket imponerande spel. Rublev är i toppslag igen!

Vem tar sig till finalen?

Självklart ska Fritz ha mycket beröm för sina fina insatser. Fast någon specialist på grus är han inte ännu. Rublev rör sig betydligt bättre på underlaget. Då serven också är ett stort vapen för tillfället ska Rublev ses som en solklar favorit till avancemang.

Mitt spel blir därför att Rublev går segrandes ur duellen, till 1.68 i odds, hos Unibet .
This is the stats tab
This is the post tip