Spelbolagen har väldigt svårt att bestämma sig kring vem som ska vara favorit i mötet mellan Taylor Fritz och Grigor Dimitrov, när spelarna drabbas samman i åttondelsfinalen i ATP Masters i Rom. Först var Dimitrov en klar favorit innan allting svängde över till Fritz sida. Därefter har oddset på Fritz stigit. Hur ska det går då? Mitt speltips hittar jag i deras inbördes historik.

Jag förstår att det är svårt att skilja spelarna åt. Båda har spelat lysande i denna turnering. Ingen av dem har ens tappat något sätt. Fritz har besegrat Fognini och Korda i raka set medan Dimitrov har tagit sig förbi Nishioka och Atmane - utan krångel. Därutöver har båda spelarna gjort bra insatser på grus, innan de kom till Italien. Så formen är fin hos båda två.

Vad gäller deras tidigare möten står det lika. Fritz vann deras första möte, som spelades just på det röda underlaget i Madrid, i två tiebreaks. Dock var det Dimitrov som sist gick segrandes ur duellen, förra året i Geneva, där bulgaren vände ett underläge och vann i det tredje setet, i tiebreak. Att skilja dem åt har varit svårt tidigare. Så även denna gång.

En lång tillställning?

I och med att båda spelarna har varit grymma i sina egna servegames är det svårt att se så många breaks i matchen. Tvärtom lutar det mesta mot att båda fortsätter vara stabila och svåra att bryta ner. Något som lätt kan leda oss till att vi får en ny längre typ av drabbning.

Mitt spel blir därför att matchen slutar över 22,5 games, till 1.76 i odds, hos Unibet .
This is the stats tab
This is the post tip