Lunchmatchen i Stockholm Open på fredag bjuder på en kvartsfinal mellan Tallon Griekspoor och Pavel Kotov. Spelarna har mötts två gånger tidigare där Kotov vann det första mötet på grus medan Griekspoor i år, i Australiska Öppna, vann i raka set. Det skiljer en hel del mellan spelarna på rankningen och formmässigt - där Griekspoor ska klart ses som favoriten till avancemang.

Holländaren är i sitt livs bästa form, rankad 25:a på ATP-touren. Säsongen har varit fantastisk med två titlar i Hertogenbosch och Pune. I Sverige gjorde han en fin insats mot Emil Ruusuvuori, i en jämn kamp där Griekspoor visade prov på mästerligt spel och stark mental styrka vid de avgörande lägen. Något han också bör ha nytta mot Kotov.

Ett tag under sommaren var Kotov rankad innanför topp 100, men har därefter fallit ner till plats 109, på grund av uteblivna resultat. Efter att ha åkt ut två gånger om tidigt mot Kecmanovic i Beijing och Fils i Shanghai kvalade han in i ATP Stockholm, genom att slå ut Sachko och Virtanen. Därefter har Eubanks och Sonego besegrats.

Erfarenheten avgör!

Även om Kotov har gjort en bra turnering och spelar sin femte match väntar en helt annan typ av uppgift i kvartsfinalen. Griekspoor är i toppslag och välrutinerad i sådana sammanhang. Han ska inte ha några större bekymmer att ta sig vidare till semifinalen. På hard-court har Griekspoor dessutom visat redan att han är numret större än Kotov.

Mitt spel blir att Griekspoor täcker den låga handikapp linan på -2,5 games, till 1.94 i odds, hos Pinnacle .
This is the stats tab
This is the post tip