I den första omgången av ATP Hamburg ställs Tomas Martin Etcheverry mot Laslo Djere. Spelbolag har bestämt sig för att ha den förstnämnde argentinare som en knapp favorit till seger över serben. Formen talar däremot helt klart för Etcheverry - som också får mitt speltips i mötet.

Grussäsongen har varit lyckad för Etcheverry, med en kvartsfinal i Franska Öppna. Det blev en tidig exit i Båstad mot Ofner, som innan dess hade en turneringsseger i ryggen. Att ställa om tillbaka från gräs till grus gick inte som planerat. Däremot har han haft en hel vecka på sig att kalibrera rätt. På grus är Etcheverry kapabel till att slå de flesta storspelare.

För att inte tala om Djere, som har varit väldigt ojämn. Grässäsongen var ändå bra. Men innan dess åkte han direkt ut från Roland Garros mot Rublev och i ATP Gstaad förlorade han första setet med 0-6 överraskande mot Bergs, som till slut vann med 2-1. Djere har en lång bit kvar till sin toppform och är rankad utanför topp 50.

Etcheverry numret större?

En reaktion är att vänta från Etcheverry, som stortrivs på grus. Etcheverry har spelat klart bättre på det långsamma underlaget och bör ses som en given favorit i sitt första möte mot Djere. Handikapp linan på -2,5 games i matchen bör Etcheverry klara av att passera mot en relativt formlös motståndare.

Mitt spel blir att Etcheverry täcker handikapp linan på -2,5 games, till 1.95 i odds, hos Unibet .
This is the stats tab
This is the post tip