Hemmahoppet Tao Mu har fått en wild-card in till ATP Chengdu där han ställs mot Corentin Moutet. En gyllene chans att visa upp sig i kvällens sista match, inför hemmapubliken som kommer ge allt sitt stöd till Mu. Han borde klara av att göra en hyfsad bra insats mot en relativ formlös spelare - som dessutom är utanför topp 100 på rankningen.

23-åriga Mu har tagit steget från ITF till Challenger nivån i samband med att ATP-touren flyttade fokus till Asien. Där har han spelat fem matcher i tre olika turneringar, där insatserna har varit mer än helt okej. Framförallt har Mu varit en tuff nöt att knäcka. Det är aldrig tal om några storförluster siffermässigt. Så bör det inte heller bli på hemmamark mot den ett år äldre Moutet.

Fransosen har en formkurva som pekar neråt. Så har fallet varit i typ två års tid nu. Under hard-court säsongen lyckades han kvala in till Masters i Cincinnati, men där blev Emil Ruusuvuori alldeles för svår i den första omgången. I US Open blev det förlust direkt mot Andy Murray. Sedan dess har Moutet spelat i Rennes Challengern, där Eliakim Coulibaly har slagits innan nederlaget mot Maxime Cressy.

Moutet för stor favorit?

Spelbolag har Moutet som en på tok för stor favorit. Hemma i Kina är Mu kapabel till att försvara sig bra och inte låta detta rinna iväg med stora tal. Då Mu ytterst sällan blir slagen med fler än 6 games i matchen är chansen stor att han klarar av att hålla den linan mot Moutet - som är långt ifrån toppformen.

Mitt spel blir att Mu täcker matchens handikapp lina på +6,5 games, till 1.75 i odds, hos Unibet .
This is the stats tab
This is the post tip