Under de fem tidigare möten som Tommy Paul har ställts mot Andrey Rublev har amerikanen bara lyckats vinna en gång mot ryssen. I Indian Well, i hemlandet USA. Medan Paul försöker bryta sig in i topp 10 är Rublev en etablerad världsstjärna, med 14 titlar totalt, varav 2 av dem har kommit under denna säsong. Rublev är numret större och får därför mitt speltips i matchen.

Överlag gör Paul det väldigt bra. Men efter förlusten i US Open mot Ben Shelton har spelet inte hållit samma nivå. Därefter har det blivit raka förluster mot Emil Ruusuvuori och Botic van de Zandschulp i Davis Cup, samt Casper Ruud i Laver Cup. I Beijing blev det en klar förlust mot Daniil Medvedev där Paul endast tog 3 (!) games i matchen. Däremot har spelet i Shanghai varit lite bättre, med segrar över Ofner i raka set samt Fils, i en jämn batalj som gick till tre set.

Även Rublev har haft en formsvacka sedan den sista Grand Slam turneringen. Men han gjorde ändå en hyfsad insats i Beijing med en förlust i tredje set tie-break mot Ugo Humbert. Rublev har steppat upp och besegrat Halys och Mannarino i raka set - där den sistnämnde slogs med 6-0 i det andra setet. Imponerande spel från Rublev, vars högsta nivå går att mäta med toppspelare på ATP-touren. Mot Paul ska han vara en given favorit till avancemang.

Dagsformen avgör?

Spelbolag har Rublev som en favorit i mötet, som enligt vinnaroddset bör vinna matchen två gånger på tre försök. I min bok är Rublev numret större och har visat prov på bättre spel än vad motståndaren har under turneringen. Därför borde inte Rublev ha några större bekymmer med att gå segrandes ur duellen.

Mitt spel blir att Rublev täcker den låga handikapp linan på -2,5 games, till 1.83 i odds, hos Pinnacle .
This is the stats tab
This is the post tip