I ett helt amerikanskt möte ställs Tommy Paul mot Ben Shelton, där publiktrycket väntas vara stort. Båda spelarna har lyckats charma hemmafansen och visat prov på lysande tennis under US Open. I min bok är det betydligt svårare att skilja lagen åt, än vad spelbolag antyder med sina vinnarodds.

För även om Paul har spelat bra så har det knappast varit helt friktionsfritt. I samtliga möten har han tappat minst set. Till och med sist mot Davidovich Fokina, som verkade helt under isen och halvskadad. Spanjoren tog sig för vaden men lyckades alltså ändå ta ett set mot Paul. Någon parkpromenad blir det inte heller mot Shelton, som har allt som krävs för att sätta käppar i hjulet.

Shelton har haft en relativ kort väg till åttondelsfinalen. Efter att ha slagit Cachin med 3-1 i set blev det bara ett vinnarset mot Thiem, innan österrikaren fick lämna walk-over. Mot Karatsev var det en tajt tillställning inledningsvis. Men under de två sista seten spelade Shelton brutalt bra och tappade bara två games totalt. Det är mäkta imponerande.

En jämn tillställning?

Okej, jag köper att den bättre rankade spelare, Paul, är en liten favorit till seger, men inte så pass stor som spelbolagen tycker. Shelton har visat sig vara svår att bryta och en tuff nöt att knäcka. Dagsformen är på topp och då kan han verkligen göra en match av det hela.

Mitt spel blir att Shelton täcker matchens handikapp lina på +4,5 games, till 2.00 i odds, hos Unibet .
This is the stats tab
This is the post tip