Ju mer jag tänker på det, desto mer övertygad blir jag att Dimitrov slår Thiem.

Om man skulle göra en ranking på exakt det underlag som de har i Brisbane så skulle jag sätta Dimitrov snäppet före Thiem. Studsen är låg och bollen flyger snabbt genom luften. Med andra ord exakt motsatta förhållanden som Thiem vill ha det och exakt de förhållanden som Dimitrov vill ha.

De gånger som Thiem gjort bra resultat på snabba underlag har han servat frukansvärt bra. Jag tänker på Stuttgart och i viss mån Acapulco. Kan säga att han hade tur som vann första set mot Groth här. Australiensaren var klart bättre och då ska man veta att hans form i WC-kvalet till AO var helt frukansvärd.

När man ändå pratar om servar. Dimitrov har blivit bruten en gång på två matcher mot dugligt motstånd. Över två matcher och 18 servegem har han bara tappat 4 poäng på sin förstaserve och då är åtminsonte Mahut känd som en riktigt vass returtagare. Och min tro är att Thiem, med sina stora svingar, kommer få det svårt mot Dimitrovs artelleri. Han ser helt enkelt lite för bra ut, Dimitrov.

Med tanke på hur sjukt hårt Thiem tränar under uppehåll så är det inte omöjligt att han är lite nedtränad nu. Nådde semifinal i Brisbane förra året genom att slå Duckwoth, Kudla och Cilic, men normalt är han iskall första veckorna på säsongen.

1,75 hos Nordicbet får duga här.

This is the stats tab
This is the post tip