Satt ju och hoppades på att Thiem skulle släppas till någonstans mellan 1,55 och 1,65 men det fick man äta upp. 1,40 är toppris på österrikaren. Men jag vet inte, han vinner ju. Det begriper ju alla. Jag tror till och med att han sopar banan med Medvedev.

Thiem har tyngden att slå igenom Medvedev, det är inte många som haft det senaste veckorna. Och ska man prata generellt så är Nadal och Medvedev ganska liknande spelare – eller – de har samma taktik. Skillnaden är väl att Nadal spelar men sjukt mycket mer toppspin och att Medvedev faktiskt har en serve som genererar gratispoäng.

Men jag menar, Rafa fick slita i 1 timme och 30 minuter innan han fick sin första breakboll. Det var när Thiem skulle serva hem matchen och nerverna började spela honom ett spratt. I övrigt var han fullständigt överlägsen och borde vunnit större än slutsiffrorna 6-4, 6-4.

Thiem är rankad 5:a i världen. Väldigt många, inklusive mig själv, skulle säga att han är världens tredje bästa grusspelare. Där någonstans i alla fall – och Medvedevs senaste veckor i all ära, men något topp 5-spelare på grus är han inte.
En annan fördel är att Thiem spelat sparsamt senaste veckorna. Det här är den enda turneringen han gått djupt i sedan Indian Wells. Medvedev har betydligt fler matcher i benen och särskilt på grus brukar det ta ut sin rätt.

Thiem vinner matchen. Annars kryddar jag morsans gamla stråhatt med både salt och peppar innan den åker in i ugnen. Huvudspelet får ändå bli Thiem -3,5 games till 1,80 hos Unibet och LeoVegas .

This is the stats tab
This is the post tip