Andra omgången i ATP Hamburg där första seedade och världsåttan Dominic Thiem från Österrike möter australiensaren John Millman. Marknaden har Thiem som en stor favorit, vilket han också ska vara, men för mig ska han bara krossa Millman. Dessutom ligger handikapp linan lite för låg, med tanke på hur bra Thiem har servat och varit stabil i sina egna servegame, samt också i motståndaren Moutets servegame. Så Thiem ska vinna denna match med fler än -4,5 games.

Vilken grussäsong Dominic Thiem har haft, med en final i Franska Öppna, där Rafael Nadal blev för svår. Men dessförinnan krossade han allt och alla i sin väg. Sedan var det dags för Wimbledon, där han var skadad och fick avbryta första matchen mot Baghdatis. Nu är Thiem tillbaka i Hamburg. I den första matchen visade han inga tecken på några skadeproblem utan spelade lysande, där han vann mot Moutet med 6-4, 6-2. Dominic Thiem är en världsspelare och på grus stortrivs han, så det borde bli liknande siffror igen när han ställs mot John Millman.

Thiem har mött Millman två gånger tidigare, båda möten kom under år 2016. Se här:

2016 US Open - Dominic Thiem 63 26 57 64 63
2016 Masters 1000 Cincinnati - Dominic Thiem 75 61

Att John Millman tog sig förbi Jan-Lennard Struff är ingen skräll, med tanke på att den sistnämnde har varit helt under isen. Jag är lite överraskad att John Millman överhuvudtaget har valt att spela på grus, även om han har en finalförlust i ATP Budapest på grus och en vinst på en Challenger i Frankrike, på grus, men utöver det så är han ingen grusspelare, i mitt tycke, med tanke på hans spelstil. I Båstad fick han kämpa järnet för att klara med 4-6, 4-6, förlust mot Delbonis men det skulle ha varit större siffror än så. Mot Thiem har han inte mycket att sätta emot så detta blir en omöjlig uppgift att klara av.

Då jag inte ser att Millman har något att sätta emot Thiem så ska detta vara en promenad i parken för Thiem. Därmed finner jag ett värde i att spela på den låga handikapplinan -4,5 på Thiem och lägger ett spel till 1.81 i odds hos LeoVegas och Unibet .

This is the stats tab
This is the post tip