Tror att Dominic Thiem är ganska illa ute mot Vasek Pospisil. Kanadensaren har fått väldigt mycket speltid på gräs i år vilket med andra ord betyder att han gjort det bra. Har en spelstil som passar perfekt för underlaget. Om man skulle göra en gräsranking så vettetusen hur långt före Thiem är. Han är en jätteduktig tennisspelare, men har jätteproblem på gräset. Precis som med Wawrinka så har han lite för yviga svingar. Någon som ställer till det när han är under press.

Thiem sa i någon intervju inför grässäsongen att han är medveten om att det är hans sämsta underlag och att han inte sätter så stor press på sig som på grus. Sa något i stil med att det är som en helt annan sport så man får ju känslan av att han inte riktigt litar på sig själv på gräset.

Fick stryk av 250-rankade Ramanathan i Antalya förra veckan. Han har förlorat två av tre matcher på gräs i år. I de båda förlusterna stog han i 5 respektive 7 ggr pengarna. Då förstår ni att det varit två riktiga bottennapp.

Pospisil är som sagt giftig på gräs. Var framme i kvartsfinal i Wimbledon 2015 och har slagit många duktiga grässpelare genom åren. Betydligt fler än vad Thiem har gjort.

Jag tar Pospisil rak till 3,00 hos Leo Vegas och Pospisil +1,5 set till 2,02. Det sistnämnda spelet innebär alltså att kanadensaren tar minst två set.

This is the stats tab
This is the post tip