Hmm… Thiem vann i tre raka och gjorde en riktigt bra serveinsats tycker jag. Pospisil var otäckt ineffektiv när han väl fick öppningar i österrikarens serve och gav väl mer eller mindre upp i tredje set. Men så fruktansvärt stabilt såg det ändå inte ut för Thiem ute på banan. Lite Stuttgart-känsla 2016.

Gilles Simon är i grunden en mycket bra grässpelare. Han kommer ner djupt vilket gör att han inte har några problem med den låga studsen och jag är övertygad om att han bara har ett enda mål i den här matchen och det är att låta Thiem slå så få forehands som möjligt.

Om Thiem servar lika bra som i första omgången, då vinner han mot Simon. I slutändan är det riktigt jobbigt att inte få tillbaka några returer samtidigt som man själv inte är någon servekanon direkt, vilket är fallet för fransmannen. Alla Simons andraservar kommer att komma i spel och även majoriteten av hans förstaservar. Till slut lär det spricka för honom, men å andra sidan är han en väldigt mycket bättre returtagare än Pospisil, så det kanske jämnar ut sig en smula.

De har mötts sju gånger på touren. 5-2 till Thiem, men aldrig några stora siffror. Faktum är att Thiem bara vunnit en match med mer än 4 games marginal och då ska man tillägga att gräset i det här fallet borde gynna Simon.

Nej, jag litar på att fransmannen håller jämna steg och spelar +6 games till 1,83 hos Nordicbet

This is the stats tab
This is the post tip