Grand finale i ATP Lyon spelas mellan världsåttan Dominic Thiem och hemmaspelaren Gilles Simon. Båda har tagit sig till finalen genom att spela bra grustennis och detta blir ett mycket tuffare möte än vad marknaden föreslår. Även om Thiem är den bättre spelaren som har vunnit de senaste inbördes möten mot Simon och borde i slutändan även vinna detta möte, tvivlar jag starkt på att han gör det med stora siffror. Detta leder till ett intresse på ett handikapp spel där Simon inte förlorar med mer än 4,5 games till dubbla pengar.

Storfavoriten Thiem har tagit sig till final, men inte alls så enkelt. Senast dagen innan finalen fick han spela två matcher. Mot Guillermo Garcia blev det 6-7, 7-6, 6-4 och mot Dusan Lajovic blev det 6-4, 5-7, 6-4. Dels visar siffrorna att Thiem har spelat många och långa matcher på sistone så det finns trötthet i bena och dels visar siffrorna att han inte är så överlägsen mot sina motståndare på grus i nuläget. I mitt tycke har Thiem spelat bra men är långt ifrån sin bästa form - vilket också förmodligen är anledningen till att han ställde upp i denna turnering inför Franska Öppna.

Mot Gilles Simon har Thiem 6-2 inbördes där Thiem står för de senaste vinsterna. En intressant anmärkning är att när de har spelat i Frankrike, så har det varit extremt jämnt. I Nice vann Simon med 6-3, 4-6, 6-2 år 2014 och två år senare vann Thiem med 4-6, 7-5, 6-3. I deras senaste och enda möte på grus vann Thiem första set med 7-6, innan Simon sedan var tvungen att ge upp matchen. Här blir det ett ytterligare tufft möte då Simon återigen är på gång.

Efter att ha spelat dåligt väldigt länge verkar Simon vara taggad igen och så har han hittat formen. I just denna turnering hade har lite tur då Chung drog sig ut turneringen så Simon fick möta De Loore i stället och vann enkelt med 7-6, 6-2. Därefter vann han mot Kukushkin en mycket spännande match, där tredje set tie-break fick avgöra och Simon vann med 7-5. Slutligen slog han ut Cameron Norrie med 6-1, 7-6. Därmed han Simon förlorat endast ett set i turneringen. Det som har imponerat mest på mig är att han har försvarat sig duktigt och tagit vara på sina lägen.

Då Simons defensiva tennis inte alls passar Thiem blir detta en svår nöt för honom att knäcka. Jag säger inte att han inte kommer klara det men det är sällan lätt att möta Simon på grus och med tanke på hur Simon har spelat denna vecka ska han kunna täcka handikapp linan. Därmed lägger jag ett spel på Simon +4,5 games i handikapp till 2.00 i odds hos Unibet .

This is the stats tab
This is the post tip