Det finns en sak som talar emot Jan Lennard Struff i den här matchen och det är att underlaget är rätt långsamt för att vara inomhus, men det är egentligen det enda. Spelbolagen öppnade honom runt 3,40 medan min initiala tanke var att spela allt över 3,00.

Nu är jag emellertid helt övertygad om att Struff kommer täcka handikapplinan mot Thiem. Dels för att Thiem är en direkt dålig inomhusspelare och gör sin första ihardmatch i år men också för att Struff servade ohyggligt bra i första omgången mot inomhusstarka Rublev. Han behövde inte ens syna en breakboll över två set.

Sedan 2015 har Thiem spelat 33 mathcer inomhus och vunnit 16, så i snitt ungefär varannan match. Hur ofta täcker han -3,5 linan då? Bara sex gånger över 33 matcher och ett par av dessa matcher har varit mot obefintligt motstånd.

Nej, jag har verkligen svårt att se Thiem vinna med två breaks marginal här och förmodligen vinner han inte med något breaks marginal. Struff är en utpräglad inomhusspecialist och att tysken skulle bli krossad här ser jag som helt otroligt.

+3,5 games till 1,74 hos LeoVegas , 888sport eller MrGreen är ett nötspel.

This is the stats tab
This is the post tip