Att gå emot Jordan Thompson i öppningsrundan visade sig inte vara särskilt lyckat - men särskilt mycket behövde han ju inte göra. Bublik hade tyvärr en usel dag och staplade upp misstag, vilket en stabil Thompson drog nytta av. Behaglig seger och en framgång för hemmaspelaren Thompson som aldrig nådde längre än så här på sex tidigare försök i Australian Open. Jag väntar dock alltså med att snacka upp formen efter den billiga Bublik-segern - i övrigt har säsongsupptakten varit kall, med öppningsförluster mot Kecmanovic och Ramos. Jag vidhåller att Thompson är en begräsand och rätt trist spelare. Bra försvar men det räcker inte här, vill jag mena.

Fabio Fognini kommer ju stärkt. Var på väg ut mot jätteservaren Opelka, vilket ju var en jättetuff lottning i första rundan. Torskade de två första seten och var på risigt humör. Sen kom dock regnet och dagen efter var det som en ny match, där Fognini direkt kom åt Opelkas serve på ett bättre set och tog över matchen. Fognini visade att han är en långt mycket skickligare spelare och jag gillade mycket med Fogninis seger - inte minst glädjeyttringarna efter matchbollen. När Fognini är alldeles lagom sur är han som bäst och efter att ha rest på sig nio senast har jag svårt att se honom tillåta sig att dippa här. Definitivt en typ av match som passar Fognini; det är han som kommer få diktera och jag har jättesvårt att se Thompson hitta motmedel.

Fognini kurrade en del senast och någon gentleman blir han väl aldrig men jag tycker ändå att det blivit bättre på den fronten och jag är inte längre lika orolig att skallen kapsejsar. Detta sumpar han inte och till befintligt odds är Fognini absolut en tillräckligt stabil vinnare.

Speltips: Fognini vinner matchen - odds 1.61 hos bet365

bet365 livestreamar matchen

This is the stats tab
This is the post tip