Första omgången av ATP Hamburg i Tyskland där vi har 39-årige tysken Tommy Haas som tar sig an den 14 år yngre argentinaren Nicolas Kicker. Det är inte bara åldersskillnad här utan faktum att sedan Haas slog ut Federer sensationellt i Stuttgart så har han förlorat samtliga fyra matcher därefter. I sitt nästa möte ställs han mot en spelare som oftast spelar på grus och gör det bra på det underlaget. I och med detta ska det inte vara en öppen match utan Kicker är den klara favoriten.

Haas har alltid trivts bäst på snabba underlag, där han stundtals har presterat väl även på grus. Dock var detta länge sedan. Denna säsong har han fyra vinster och sex förluster på grus totalt. Han kommer till denna match med fyra förluster i bagaget:

Båstad grus Facundo Bagnis 7-6(5) 3-6 2-6
Wimbledon gräs Ruben Bemelmans 2-6 6-3 3-6 5-7
Halle gräs Bernard Tomic 4-6 4-6
Stuttgart gräs Mischa Zverev 4-6 4-6

I sin senaste match mot argentinaren Bagnis i Båstad kämpade Haas väl i det första setet men tappade därefter allting. Det tredje setet var bedrövlig från hans sida. Nu ställs han mot Bagnis landsman Kicker, som faktiskt är bättre rankad och ännu bättre på grus.

Mestadels av säsongen har Kicker spelat på sitt favoritunderlag grus. Efter en snabb utgång från Wimbledon återvände Kicker till gruset, där han har spelat följande:

Umag grus Fabio Fognini 4-6 6-1 2-6
Umag grus Mikhail Youzhny 6-3 7-5
Perugia Challenger grus Gleb Sakharov 3-6 4-6
Perugia Challenger grus Gianluca Di Nicola 6-2 6-4

I mitt tycke ska Kicker vara en favorit på förhand, då han kommer till detta möte med fler antal matcher på grus, mot tuffare motståndare än vad Haas har stött på i sitt enda grusmatch mot Bagnis. Därmed finner jag ett stort värde i att spela på att Kicker vinner matchen till dubbla pengarna hos William Hill .

This is the stats tab
This is the post tip