Milos Raonic är framme i tredje rundan efter dubbla 3-0-segrar - men att Raonic "är tillbaka"... Nej, nej. Jämfört med den Raonic som 2016 spelade Wimbledon-final och rankades som nummer 3 i världen är nuvarande version någonting annat. Skador har ju förstört mycket och även om kroppen nu verkar vara i hyggligt skick så har skallen halkat efter. Det är inte alls samma pondus i kanadickens uppenbarelse längre och även om han fortfarande inte fyllt 30 börjar det bli läge att fråga sig om han nånsin blir den spelare han en gång var. Det har ju varit så här ett tag nu och när man trott att Raonic verkligen varit på gång har det kommit nya smällar: antingen skador eller överraskande förluster. Förlusterna mot Pouille och Pella i Australian Open och Wimbledon ifjol, exempelvis - hade verkligen chansen till fina resor där men nej, Raonic sumpade det. Började 2020 med att vika sig i dubbla tiebreak mot Moutet i Doha och det kändes typiskt. Nu har han alltså ändå vunnit två matcher i Melbourne. Giustino i första rundan var dock en icke-match, kanske fältets sämste spelare. Tre raka mot Garin var lite vassare men också det en rätt tacksam lottning på hardcourt. Någonting helt annat nu och det krävs en del scrollande för att hitta senaste segern mot topp-10-motstånd för Raonic.

Nej, han är inte redo för Stefanos Tsitsipas. Behagligt för greken hittills, minst sagt. Caruso var förstås en jättesnäll lottning i första rundan men Tsitsipas gjorde ändå vad han kunde för att sätta sig i respekt och få upp pulsen. Bröt Carusos serve sex gånger och tog mest varje boll på allvar. Sedan kastade Kohlschreiber in handduken och Tsitsipas slapp en runda. Sådant kan vara lite lurigt och störa rytmen men för en sån som Tsitsipas, som tänkt sig gå långt, var det förstås ändå tacksamt. Här garanterar det fräscha ben och rejält spelsug. Tsitsipas famlade en del under 2019 och såg uppenbart less ut under en period. Avslutningen var dock bättre och titeln i ATP-spelet ska man inte underskatta, den sprängde dock ett par mentala spärrar.

Man behöver inte direkt kalla sig "TennisEsset" för att ha koll på dessa spelares karriärkurvor - och för mig är detta inte svårare än så. Tsitsipas är ruskigt noggrann och mot risige returneraren Raonic kommer han hålla serven enkelt - matchen igenom, höll jag på att säga. Ja, kanske. Större risk, eller snarare chans, att Raonic darrar. I skarpt läge kommer dessa två huvuden att jobba i motsatta riktningar. "Knappt men solklart" för Tsitsipas, så att säga och -3,5 i gamehandikapp ska greken täcka.

Speltips: Tsitsipas med gamehandikapp -3,5 - odds 1.72 hos bet365

bet365 livestreamar matchen

This is the stats tab
This is the post tip