Vilken mardrömslottning för Tsitispas som haft stora problem på acklimatisera sig som toppspelare. Det är samma visa med samtliga junisar: Zverev, Rublev, Tsitipas och även i viss mån Khachanov. De har väldigt fina perioder men oerhört svårt att vinna vecka in och vecka ut och därmed etablera sig om toppspelare.

Därför känns det rimligt att gå på form i mötet mellan Tsitsipas och Rublev där den sistnämnda har två väldigt fina veckor bakom sig med vinster över Basiliashvili, Wawrinka, Federer och Querrey. Inga dåliga skalper direkt. Under samma period har Tsitispas förlorat mot Struff och Hurkacz.

Man kan argumentera för att Rublev kan vara sliten medan Tsitispas vilat sig i form. Men man ska också tänka på att spelare som gått bra veckan innan en grandslam ofta fortsätter formen en bit in i turneringen.

1-1 inbördes mellan dem. Båda matcherna har gått till tiebreak i skiljeset och nu när Rublev fått upp flåset tror jag att det skiljer mycket lite mellan dem. Rublev har en väldigt aggressiv spelstil som gör att han får väldigt svårt mot täta försvar, men i form slår han igenom alla som inte försvarar sig som Djokovic.

Som sagt, kommer bli mycket pangade i den här matchen och jag blir inte förvånad om det går hela vägen till fem set. Tar därför Rublev +4,5 games till 1,87 hos FastBet .

This is the stats tab
This is the post tip