Tsitipas som storfavorit är inget man ska lasta alltför mycket på. Nu gör han visserligen ofta jobbet, men han är fortfarande väldigt ung och då blandar högt och lågt. Nu har han dessutom två finaler på två veckor vilket knappast är optimalt inför den här turneringen.

I år har Tsitipas varit favorit till 1,10-1,30 elva gånger. Totalt har åtta av dessa matcher gått över 19.5 games och fyra av sex matcher på grus har spängt den linan. I första matchen ställs han mot det italienska stjärnskottet Jannick Sinner. Italienare som alltså spelar på hemmaplan och som trots sin ringa ålder redan vunnit en challengertitel och ytterligare en final. Han fick ett WC till turneringen genom att spela italienarnas egna förkval. Med andra ord har han redan ett gäng matcher under bältet på det här underlaget och lyckades dessutom slå ut Johnson, rankad 59:a, i första omgången.

Det är stor skillnad på Sinner och Tsitipas. Sinner är en gnetare med Tsitsipas har betydligt mer tyngd i sitt spel. Det betyder också att den här matchen är helt upp till greken. Är han, som jag tror, något sliten och utbränd efter två tuffa spelveckor så kommer Sinner vara där och nypa ett knippe games.

Mycket tyder på att Sinner hänger med Tsitipas (någolunda) i den här matchen. Det är inte alls ovanligt att Tsitispas slöstartar och det gör att linan på 19,5 games ligger farligt till. Finns till 1,86 hos SpeedyBet .


This is the stats tab
This is the post tip