Är Tsonga så mycket sämre än De Minaur? Det har jag mycket svårt att tro. Nu spelar visserligen De Minaur väldigt bra här i Australien men förra året fick han problem mot just hårdslående spelare med hög säkerhet.

Man tänker direkt på att han förra året fick stryk av Berdych, Del Potro, Johnson, Medvedev, och Cilic och hade förtvivlat svårt med storservare. Enda undantaget var Raonic som vid tillfället när de möttes var helt bedrövlig.

Man ska dock ha i åtanke att Tsonga är ett osäkert kort just nu. Alla vet ju vad han går för men alla skador senaste åren gör ju att man inte är helt övertygad var han står just nu. Men han snittar ett serveess per servegem så här långt i Brisbane och det om något är en indikator på att han är på väg tillbaka.

Min övertygelse är dock att Tsonga har tillräckligt mycket power i slagen för De Minaur. Han slår precis lika hårt, om inte hårdare, än spelarna jag nämnde ovan och med tanke på hur överkörd De Minaur blivit mot spelare med den här spelstilen så måste bara +2,5 games till 1,80 hos bet365 vara ett bra spel.

This is the stats tab
This is the post tip