Med tanke på hur mycket bättre Nadal alltid varit jämfört med Tsonga så får man ändå säga att fransmannen gjort det bra genom åren. Faktum är att han vunnit var tredje match mot Rafa. Nadal har så klart 2-0 i matcher på grus, så gör man avdrag för det så är vi nere på 6 – 4. Tar man även bort matcher som spelats för mer än 10 år sedan så har vi helt plötsligt 3-3. Tsonga har dessutom 1-0 på gräs.

Gräs är, som ni säkert vet, Nadals sämsta underlag, samtidigt är det Tsongas bästa. Tsonga håller nästan alltid sin lottning i Wimbledon. Hittills har han bara blivit bruten en gång över sex set och just serven kommer bli en nyckel i den här matchen.
Spelar Tsonga på en hög nivå har han en bra skrällchans. Det kommer i slutändan vara upp till honom hur mycket han vill chansa och hur hög säkerhet kan vill spela med. Det är inte så jävla svårt att slå igenom Nadals försvar på gräs och är det någon som har tillräckligt tryck i slagen och samtidigt kan upprätthålla duglig säkerhet så är det Tsonga.

Kollar man dessutom på hur Tsonga spelat mot the big 4 på gräs så har han hängt med riktigt bra:

1-1 mot Federer (tagit set i 2 av 2 matcher)
0-3 mot Djokovic (tagit set i 1 av 3 matcher)
1-0 mot Nadal
1-5 mot Murray (tagit set i 6 av 6 matcher)

Det kan kan mycket väl bli en trasslig resa för Nadal, han spelade en väldigt bra men även krävande match mot Kyrgios i andra omgången och att sedan ge sig på Tsonga och vinna i raka set... det tror jag inte på.

This is the stats tab
This is the post tip