Blir det tredje gången gilt för världstrean Daniil Medvedev när han ställs mot Ugo Humbert i kvartsfinalen av ATP Beijing? De tidigare två inbördesmöten har fransmannen vunnit, först för tre år sedan i Hamburg och sist förra året - i en jämn kamp som avgjordes i tie-break. Revanschlust finns hos Medvedev, som har rivstartat och sett riktigt bra ut på sitt favoritunderlag. Något som gör att han får mitt speltips i matchen.

Det har varit en framgångsrik turnering för Humbert, som har lagt mycket tid ute på planen. Först mot Sonego, i en match som gick till tre set. Därefter mot Rublev, där tredje setet avgjordes i tie-break. Humbert spenderade hela tre timmar ute på banan. Något som lär ha tagit ordentligt på krafter. Frågen är om han är tom i tanken inför en enormt svår uppgift.

Medvedev har tagit 5 titlar under året och gör en utmärkt säsong. Insatsen mot Tommy Paul var brutal, där Medvedev bara släppte ifrån sig tre games totalt. Medvedev rivstartade även mot De Minaur, innan han fick problem - som han ändå klarade upp. Det blev en seger i två raka set, där Medvedev återigen visade prov på världsklass på de avgörande bollarna.

Medvedev numret större?

Spelbolag har Medvedev som en rättvis favorit, som jag tror klarar av att slå Humbert relativt enkelt, för första gången. I och med att en viss trötthet måste finnas hos Humbert, efter långa bataljer, kan detta mycket väl sluta med en större typ av seger för Medvedev.

Mitt spel blir att Medvedev täcker handikapp linan på -4,5 games, till 1.91 i odds, hos bet365 .
This is the stats tab
This is the post tip