Kvartsfinaler i ATP Båstad där vi har ett helspanskt möte mellan Fernando Verdasco och Pablo Carreno-Busta. Marknaden har Carreno-Busta som en liten favorit till seger medan jag tycker att han ska vara en solklar favorit, då han dels tidigare har haft relativt enkelt mot Verdasco och dels är en bättre tennisspelare rent generellt. Främst är det rörelsen på grus som är en avgörande faktor då 27-årige Carreno-Busta rör sig mycket bättre än vad 34-årige Verdasco gör i nuläget.

Tidigare skrev jag om Verdasco att efter en mindre lyckad grässäsong, med en vinst och fyra förluster, så är han tillbaka på gruset igen. På gruset han har spelat bra detta år, där han i Franska Öppna lyckades besegra Yoshihito Nishioka, Guido Andreozzi och Grigor Dimitrov (i tre raka set) innan Novak Djokovic blev för svår i åttondelsfinalen. I Båstad spelade han sin första match och gjorde det riktigt bra. Verdasco vann första setet komfortabelt mot Sonego och hade flera chanser att komma tillbaka i det andra setet, men Sonego krigade ännu hårdare. I det tredje setet visade Verdasco verkligen hur bra han är när det väl gäller och vann setet med 6-1. Sedan besegrade han Pedro Sousa med 6-3, 6-2 men det är en spelare som håller till på Challenger touren. Nu ska Verdasco möta Carreno-Busta, som är rankad 13 i världen och skicklig på alla underlag, i synnerhet grus.

Efter en seg start på året, där Carreno-Busta åkte ut tidigt i några turneringar, har han hittat formen som gör att han ändå tar sig förbi många omgångar innan han åker ut - oftast mot större och bättre rankade spelare som Marin Cilic, Kevin Anderson och Alexander Zverev. I de mindre turneringar tar Carreno-Busta sig oftast till kvartsfinaler och semifinaler. Det har han gjort även här, genom att besegra Thiago Monteiro komfortabelt med 6-4, 6-3. Carreno-Busta stod för en bra prestation och var grym på de avgörande poängen.

Carreno-Busta rör sig riktigt bra på grus och kommer nästan hela tiden rätt till bollen, så Verdasco kommer inte kunna få styra och ställa som han är van med mot defensiva spelare. Då Verdasco också visade prov på slarv i den första matchen är detta något som vi har blivit allt vanare med att se hos Verdasco och detta är något han inte har råd mot Carreno-Busta, som har tre segrar i rad mot landsmannen. Se här deras inbördes möten:

2018 Miami Masters Pablo Carreno Busta Fernando Verdasco 6-0 6-3
2016 Basel Pablo Carreno Busta Fernando Verdasco 7-5 6-3
2016 Estoril Pablo Carreno Busta Fernando Verdasco 6-1 6-3
2014 Båstad Fernando Verdasco Pablo Carreno Busta 7-5 6-3

För fyra år sedan möttes de just i kvartsfinalen i Båstad, men då var det helt andra förutsättningar. Carreno-Busta har blivit så pass mycket bättre på allting sedan dess, medan Verdasco har blivit sämre, tyvärr, så Carreno-Busta ska vara en stor favorit till att revanschera sig och vinna detta möte. Därmed lägger jag ett spel på Carreno-Busta som vinnaren av matchen till 1.87 i odds hos FastBet och Bethard .

This is the stats tab
This is the post tip