Andra omgången av ATP Båstad där spanjoren Fernando Verdasco möter portugisen Pedro Sousa. Det finns inga tidigare inbördes möten, förmodligen då Verdasco spelar på ATP touren och Sousa på Challenger touren. Båda spelarna spelade sina första omgångar samma tid på tisdag. Sousa hade en enklare affär mot Albot medan Verdasco fick kriga för att vinna mot Sonego. Mest imponerad var jag av Verdasco, som fullständigt ägde det tredje och avgörande setet. Där visade han sin fina grusform, som gör att han enkelt kommer att vinna mot Sousa i den andra omgången.

Efter en mindre lyckad grässäsong, med en vinst och fyra förluster, är Verdasco tillbaka på gruset igen. På gruset han har spelat bra detta år, där han i Franska Öppna lyckades besegra Yoshihito Nishioka, Guido Andreozzi och Grigor Dimitrov (i tre raka set) innan Novak Djokovic blev för svår i åttondelsfinalen. I Båstad spelade han sin första match och gjorde det riktigt bra. Motståndaren Sonego ska inte på något sätt underskattas. Verdasco vann första setet komfortabelt och hade flera chanser att komma tillbaka i det andra setet, men Sonego krigade ännu hårdare. I det tredje setet visade Verdasco verkligen hur bra han är när det väl gäller och vann setet med 6-1. Imponerande.

Pedro Sousa vann mot en omotiverad Radu Albot med 6-4, 6-3, men Sousa behövde aldrig testat i mötet. Om vi tittar på Sousas år så har han i princip bara spelat Challengers på grus - med undantaget av ATP Estoril i sitt hemland. Vad gäller de övriga ATP och Grand Slams har Pedro Sousa endast vart med i kvalet men aldrig kvalat in i en ATP turnering detta år. Förutom vinsten i Challenger Braga (hemmaplan) och semifinalen i Lissabon (hemmaplan) har han inte heller lyckats så pass bra på grus heller.

Då Verdasco är en ATP spelare som är en nivå högre än Challenger spelaren Sousa, 30 år gammal, ska Båstad favoriten ta sig vidare i sin 11:e Båstad turnering. Med tanke på hur bra han avslutade sin senaste match ska han också täcka handikapplinan som ligger för lågt, på -3,5 games i matchen. Marknaden sjunker kraftigt på Verdasco just nu och det är många som börjar öppna upp linan -4,5 games för Verdasco.

I mitt tycke finns ett stort värde på Verdasco som segrare med -3,5 games i matchen så jag lägger ett spel hos LeoVegas .

This is the stats tab
This is the post tip