Ett annat spel under tisdagen finner jag i matchen mellan ”Pippo” Volandri mot Arnaud Clement.

Vi kommer här få se en match mellan två killar med humör där underlaget talar för mitt spel på Volandri. Han skall kunna visa att en ”gammal” Clement som inte alls gillar gruset kommar att få problem. Volandri har en av tourens kanske märkligaste och minst vinstgivande servar vilket han ofta får lida för. Därav är det nästintill ett måste för honom att spela på gruset då det inte har lika stor betydelse och att det inte går lika fort i returerna. Tidigare försökte motståndarna bara få bollen i spel och invänta misstagen från Volandri. Numera har han mentalt blivit bättre och gör färre egna misstag och försöker att spela ut motståndaren. Han har i år visat upp i en del matcher och som oftast i Challenger turneringar där han kan göra lite som han vill om viljan finns. Med sitt kunnande och varierande spel på gruset med dropshots och starka returspel i sin forehand så ska det bara sluta på ett sätt (set).

Clements spelstil med kontringsslag och en del nätattacker kommer inte till sin fördel på gruset och att han dessutom inte visat någon gnista eller lycka i årets tre framträdande på gruset visar ju mest att det nu börjar bli tufft att hålla sig kvar relativt högt på rankingen. Fast det är ju inte heller på gruset han kommer skrapa ihop sina poäng med tanke på att han har det som sitt sämsta underlag. Dock får man aldrig glömma att han är en krigare och som dessutom spelar på hemmaplan trots att han ju bor i Schweiz. Ett möte hittills i karriären och det vann Volandri med 6-1, 7-6 i Bordeaux Challenger 2009. Kanske är detta sista året vi får bevittna killen som inte spelar en match utan sina blå Powerade (han har nämligen förklarat det tydligt och klart för mig under Stockholm Open…haha) på Roland Garros röda matta?!

Att Clement skall ta mer än ett set mot Volandri ser jag som endast 20% chans och därför spelas Volandri till -1,5 set hos Betways 1,60.

Matchen går som nummer tre på Court 2, med spelstopp ca 14.30-15.00

This is the stats tab
This is the post tip