Man behöver inte ha oändligt med högskolepoäng för att förstå att Wawrinka kommer slå Jared Donaldson. För det första så är Donaldson överskattad på grus. Han har vunnit ett par match och vips så är han värderar som en topp 30-spelare på underlaget. Helt fel.

För det andra så tycker jag mig se tecken på att Wawrinka är på väg tillbaka. Han gjorde sin bästa match på länge mot Steve Johnson i Rom men från ingenstans kastade han bort två servegem som snarare kändes väldigt onödigt är direkt dåligt. I övrigt var det en bra match av Schweizaren. Sen får man inte glömma att Stan spelar på hemmaplan här i Geneve.

Hemmaplan och han MÅSTE få in matcher om han ska någon som helst chans att hålla sin seedning i Franska Öppna.
Underlaget och hemmaplanen gynnar Wawrinka. Visst går det ganska snabbt i den här turneringen och det märks att Wawrinka är lite långsammare än tidigare, men han ska kunna slå Donaldson på ren kraft.

I normala fall skulle man nog säga att det är låg motivationsrisk på Wawrinka i den här typen av matcher, men för att han ska kunna bli att räkna med framöver måste han börja vinna och det är alldeles uppenbart att han ställer upp i Geneve för att försöka vinna matcher och hitta tillbaka till formen.

Tror på Stan här, spelar till 1,53 hos Bethard och -2,5 games till 1,76.

This is the stats tab
This is the post tip