Man måste ändå prova Evans som underdog mot Wawrinka. Det är ingen dålig start han fått på grässäsongen: 10 raka vinster och två titlar på challengertouren.

Han är ju lite av ett bollgeni, Evans. En jävel på alla racketsporter och när det blir lite katt- och råttalek är han jävligt bra.
Sen är det ju inte direkt någon välbevarad hemlighet att Wawrinka är överlägset sämst på gräs. Han kommer undan mot sämre motstånd tack vara sin serve och hårda grundslag, men mot bättre motstånd, när han inte får slå först, då får han alltid problem. Och en anledning till att han aldrig får slå först i returspelet är att han överanvänder blockreturen som gör att motståndaren får följa upp serven.

Dessutom, Wawrinka har haft sina största framgångar på gräs runt 2014 och 2015, under den perioden han var som allra bäst och vann Franska Öppna och Australian Open. Så bra kan jag meddela att han inte är nu. Så jag förväntar mig att han är sämre på gräs i år.

2-0 i matcher till Wawrinka. Båda har gått till maximalt antal set (5 set i US Open 2016 och 3 set i Indian Wells 2019). När nu underlaget är gräs så är det rimligt att Evans kommer ännu närmare.

Tror att Evans, i och med sin final på challengertouren, får flytta fram den här matchen till onsdag och då bör han vara tillräckligt återhämtad. Oavsett, som underdog till 2,25 åker polletterna in.

This is the stats tab
This is the post tip