Känner mig rätt bekväm med att Wawrinka avfärdar Andreas Seppi i raka set. Han kommer växla upp nu, Stan, och Seppis alla långdragna matcher borde sätta sina spår. För... det är ju knappast så att han spelat överjävligt bra: Kyrgios har någon form av ADHD vilket gjorde att han inte orkade koncentrera sig i tredje set och blev sedan apatisk och förlorade matchen. Var även lite halvt illa ute mot Darcis men slingrade sig även där.

Så, maximal utdelning kan man säga och nu undrar jag om han verkligen har något kvar i tanken.

Det passar också Wawrinka rätt bra att möta Seppi. Vid en första anblick kanske H2H:en mellan dem skrämmer lite, men faktum är att Wawrinka vunnit 7 av 8 hardcourtmatcherna i raka set och det är inte direkt svårt för honom att ta kommandot i slagduellerna. Seppi slår och servar relativt löst så om Wawrinka bara kan upprätthålla någon form av stabilitet i grunslagen ska han vinna enkelt här.
Som jag skrivit någon gång tidigare. Det går rätt snabbt i år och det är till fördel för Seppi här. Han kan ta bollen både högt och lågt, men kommer å andra sidan vara väldigt svag i hörnen där Wawrinka är som allra bäst.

Som jag var inne på här ovanför, Seppi är svag på toppspelarna, i synnerhet på hardcourt:

1 set på 8 hardcourtmatcher mot Djokovic
0 set på 4 hardcourtmatcher mot Murray
1 set på 1 hardcourtmatch mot Raonic
1 set på 8 hardcourtmatcher mot Wawrinka
1 set på 2 hardcourtmatcher mot Nishikori
3 set på 8 hardcourtmatcher mot Berdych
4 set på 9 hardcourtmatcher mot Federer

Detta betyder att Seppi tar set på ca 28% av matcherna vilket motsvarar ca 3,60 i odds. Han har över totalt 93 set mot ovannämnda spelare bara vunnit 11 av dem, vilket ger honom ca 12% chans att vinna varje set.

Men så ska det ju spelas också och så får man lov att väga in en hel del andra faktorer. Typ som att Wawrinka inte riktigt motsvarat förväntningarna så här långt och att Seppi spelat nära sin högstanivå.

Men som sagt, Wawrinka växer väldigt ofta in i den här typen av turneringar och det känns som att det är hög tid för honom att spänna musklerna.

Tar 3-0 till 1,85 hos Nordicbet

This is the stats tab
This is the post tip