Nu blir det tyvärr respass för Mikael Ymer i US Open-kvalet. Det kan ju gå vägen ändå, inte omöjligt att han får el LL-plats direkt in i huvudturneringen. Men om han slår Chung, då blir jag mäkta imponerad.

Chung har varit skadad en längre tid men har gjort ett klasskval så här långt vilket ger indikationer på att han är i hyfsad form, och en Chung i hyfsad form är utan tvekan en av världen 30 bästa spelare.

Sen gör han ju det Ymer gör fast bättre. Han har en bättre serve, spelar i högre tempo med högre säkerhet. Han har till och med ett bättre försvar. Nu pratar jag förvisso om den Chung vi minns från 2017/18. Nu har så Ymer så klart en liten chans men, nej, det borde verkligen inte gå.

När allt kommer omkring, Chung har alltså en semifinal i Australian Open, kvartsfinaler i Indian Wells och Miami. Att jämför med Ymer vars största merit är en vinst i Franska Öppna, på grus alltså.

Nej det här är normalt sett klasskillnad och jag tror att det kommer visa sig idag. Man ska även ha i åtanke att Ymer har en förmåga att släppa dubbelbreak i seten som han förlorar så -2,5 games till 1,70 hos FastBet är det bästa spelet här.

This is the stats tab
This is the post tip