Vet inte om jag någonsin rekat under 1,50 här på sidan, men jag känner mig väldigt övertygad om att Elias Ymer inte kommer att få en bounchback efter titeln förra veckan. Det är lite som att han har en smekmånad med nya tränaren Robin Söderling och med tanke på det svaga startfältet i Manebio så har de garanterat siktet inställt på att gå djupt igen.

Om den här vinsten kommit ett par veckor tidigare hade Ymer nog åkt till New York och försökt kvala in till US Open, men när startfäletet till kvalet släpptes var han ca 30 platser ifrån att komma med i kvalet och planerad då istället in ett par Challengers... inte helt dumt faktiskt, nu har han ju som sagt jätteläge att samla enkla poäng. Dessutom slipper han kvala in till den här turneringen eftersom han gick bra förra veckan och fick en s.k ”special entrant”.

Hur som helst, åter till matchen. Ymer var riktigt bra förra veckan, såg otroligt stabil ut och vågade driva på spelet på ett annat sätt än han gjort tidigare under säsongen. Det måste ju bara tillskrivas Söderling och känner jag Söderling rätt så blev det max en mellanöl efter titeln. Nu ska det nämligen samlas poäng.

Motståndet i första omgången är väldigt överkomligt. 250-rankade Kamil Majchrzak som dominerat gruset på futuretouren senaste året men inte riktigt fått det att stämma på challangertouren. Han ska vara ett par hack för svag för Ymer i nuvarande form. För kollar man på Ymers resultat sedan Wimbledon har han egentligen bara spelat en dålig match och resterande tio har varit ett stort kliv framåt.

1,44 låter lågt, men skulle nog säga att det är 10 punkter för högt.

This is the stats tab
This is the post tip