Det här kommer bli en väldigt, vädligt jämn match mellan två spelare som också ska vara jämnbra på det här underlaget. Schnur är en hardcourtspelare av medelkvalité på challengertouren rankad just nu som 175:a, Elias Ymer rankad 127:a – som bäst på grus men som såklart även hanterar hardcourt på en duglig nivå. Men man ska ha åtanke att Ymer skulle varit rankad va 170 om han inte räddat matchboll mot Gleb Sakharov i Mouilleron Le Captif för två veckor.

Två saker jag märkt på Ymer den här veckan. Han trycker till serven mer, det är som att han tar den här turneringen för att träna/utveckla serven. Han slår betydligt fler dubbelfel än vanligt men även fler serveess.

Det andra är att han inte släpper sin vana att se ängslig ut, man märker att han inte riktigt har självförtroendet att serva ut en match eller att hålla serve när det behövs som allra mest. Det var inte långt borta att han i kvartsfinalen tappade dubbelbreak i skiljeset och dessutom borde han verkligen blivit breakad i andra set där motståndaren Fanselow lägger en brutalt dålig stoppboll från ett läge han förmodligen inte missar oftare än 1 gång på 10.

Så, linjen är att Ymer lever på lånad tid i den här turneringen. Har mött dåligt motstånd men har ändå fått problem. Nu blir det ett hack högre nivå och då tror jag risken att han ryker är större än de 2,50 som erbjuds hos Bethard , Goliath eller OHMbet.

This is the stats tab
This is the post tip